Opening Koetshuis – Ouverture Koetshuis – Opening of Koetshuis

Op dinsdag 23 april opende Lokaal Diensten centrum Zoniënzorg Noord in Sint-Pieters-Woluwe haar nieuwe gebouw het Koetshuis, gelegen vlak achter GC Kontakt op de Orbanlaan. Het Lokaal Diensten centrum organiseert voor mensen met een beginnende zorgbehoefte activiteiten van vormende, recreatieve en informatieve aard en biedt ook diensten aan zoals onder andere vervoer, warme maaltijden, een boodschappendienst en een pedicure. U kan het hele aanbod ontdekken via www.zonienzorg.be.

Door de nieuwe infrastructuur, mogelijk gemaakt via financiering van de VGC en het VIPA, beschikt de vzw niet alleen over toegankelijke infrastructuur met voldoende zalen, maar kan ze ook haar werking verder verdiepen in de beide Woluwes. De nieuwe infrastructuur staat daarnaast ook toe om een officiële erkenning als LDC van Vlaanderen binnen te halen. Als voorzitter van de vzw Zoniënzorg wens ik alle betrokken actoren te danken, zowel op het niveau van de vzw (raad van bestuur, personeel en vrijwilligers), de gemeente (de schepenen van Nederlandstalige aangelegenheden in Sint-Pieters-Woluwe), het gemeenschapscentrum Kontakt en de VGC, in het bijzonder het VGC collegelid bevoegd voor Welzijn. Het was een lang proces, maar over legislaturen en jaren heen was het fijn om steeds op steun voor dit dossier te kunnen rekenen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: