Nieuwe OCMW-raad in Oudergem – nouveau conseil CPAS d’Auderghem – new OCMW council in Oudergem

Aan de taal moet zeker geschaafd worden…

Op 1 maart vond de installatievergadering plaats van de nieuwe OCMW-raad voor de nieuwe legislatuur. Voor de groep MR-Open Vld neem ik het mandaat van OCMW-raadslid op en zal ook deel uitmaken van het permanent Bureau. Ik ben er ook het enige Nederlandstalige OCMW-raadslid.

Een OCMW – Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn – bevindt zich in elke gemeente en heeft tot doel om elke persoon in staat te stellen een leven te leiden dat beantwoord aan de menselijke waardigheid. Een OCMW biedt steun aan die verschillende vormen kan aannemen: materieel, sociaal, geneeskundig, sociaal geneeskundig of psychologisch. De OCMW steun gaat van zuivere financiële steun tot socioprofessionele herinschakeling en kan verschillende diensten omvatten van schuldbemiddeling over thuishulp tot juridische bijstand. Iedereen woonachtig in een gemeente kan beroep doen op het OCMW, al is de steun wel afhankelijk van voorwaarden. De OCMW-raad bestuurt het OCMW en het permanent bureau verzorgt het dagelijks bestuur. OCMW-raadsleden worden door de gemeenteraad aangeduid. Een van de uitdagingen op korte termijn in Oudergem is de aanpassing van de huidige OCMW organisatie aan de nieuwe ordonnantie van het Brussels Gewest.

Het mandaat is dus een hele uitdaging en ik wil hier nogmaals de kiezers danken voor het vertrouwen in oktober 2018. Informatie over de missie en de samenstelling van de OCMW-raad en diensten in Oudergem vindt u hier.

Le 1 mars la réunion d’installation du nouveau conseil d’action social du CPAS d’Auderghem a eu lieu. Pour le groupe MR-Open Vld je siègerai comme conseiller CPAS et je ferai part du Bureau Permanent.

On the 1st march, the installation meeting of the new board of the OCMW-CPAS of Oudergem took place. For the MR-Open Vld Group I will be the OCMW-CPAS councilor.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: