“Vrijheid voorop”: gespreksavond over heden en verleden van het liberalisme

Vrijheid-voorop

Op donderdag 22 juni om 18u30 organiseren het Willemsfonds Zuidoost-Brussel en open VLD Oudergem hun 3de liberale ‘Blue Hour’ te Oudergem. Dit maal komt Patrick Stouthuysen, ondervoorzitter van het Liberaal Archief en VUB specialist in politieke ideologieën, ons zijn boek ‘Vrijheid voorop: een kennismaking met het liberalisme’ voorstellen. Patrick Stouthuysen schreef dit boek een jaar geleden naar aanleiding van de 170ste verjaardag van de liberale partij in België. Tinneke Beeckman, moraalfilosofe van de VUB, omschreef ‘Vrijheid voorop’ als verplichte literatuur voor iedereen die begaan is met een vrije samenleving en het liberalisme.

Patrick Stouthuysen zal met ons in gesprek gaan over de wortels en invulling doorheen de tijd van liberale beginselen (zoals vrijheid, vrije markt, democratie en overheid, …) door vooraanstaande liberale denkers (van Smith over Mills tot Hayek), de geschiedenis van de liberale partij in België en specifiek de rol van liberale burgemeesters in Brussel en de uitdagingen voor liberale partijen vandaag wat betreft thema’s als milieu, armoede en ongelijkheid, maatschappelijke samenhang en zingeving.

Het beloofd met andere woorden een boeiend gesprek te worden dat zeker ook relevant is voor iedereen die meer wil weten over het liberalisme, ver weg van de clichés die al te vaak gebruikt worden. Aarzel daarom zeker niet om vrienden of kennissen uit te nodigen.

Naar goede Oudergemse liberale gewoonte wordt er voorzien in een hapje en een drankje.

Het evenement vindt plaats in GC Den Dam, Waversesteenweg 1741, 1160 Oudergem. We hopen jullie alvast talrijk te mogen verwelkomen.

Om logistieke redenen graag een seintje als u erbij kan zijn bij Wim Vanobberghen via 0473.47.13.10 of vanobberghenwim@gmail.com

Namens het Willemsfonds en open VLD Oudergem,

Wim Vanobberghen, Thomas Philip Reiter en Jan De Ceuster

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: