Uitbreiding openingsuren bibliotheek Hertoginnedal – nouvelle horaire d’ouverture pour la bibliothèque Hertoginnedal – new and more opening hours for library Hertoginnedal

boeken02

L’article en Français se trouve après le text Néerlandophone
The english text can be read after the Dutch and French text 

De gemeentelijke bibliotheek Hertoginnedal kondigde deze week een uitbreiding van haar openingsuren aan vanaf 7 september 2016. Dat is goed nieuws voor de boekenliefhebbers in Oudergem.

De bib zal vanaf die dag voortaan open zijn op dinsdagnamiddag en op woensdag een uurtje vroeger openen (12u ipv 13u), maar wel een uur vroeger sluiten (18u ipv 19u). Op donderdagnamiddag en zaterdagvoormiddag blijft de situatie dezelfde als voorheen. De volgende uurregeling wordt aldus van kracht vanaf 7 september:

 • dinsdag van 15u tot 18u
 • woensdag van 12u tot 18u
 • donderdag van 15u tot 18u
 • zaterdag van 10u tot 13u

Het betreft hier in eerste instantie om een testfase. De nieuwe openingsuren zullen geëvalueerd worden en, indien nodig, nadien aangepast.

Belangrijk is echter dat de uitbreiding van de openingsuren een feit is geworden. De openVLD Oudergem is hier alvast zeer tevreden over omdat bibliotheken belangrijke plaatsen zijn voor ontspanning en vorming en de uitbreiding van de uren  voor de boekenliefhebbers en scholieren van Oudergem een betere dienstverlening mogelijk maakt. Als lid van SAMEN hebben we als liberalen bovendien bijgedragen aan de verwezenlijking van deze nieuwe uitbreidingsuren: een belofte bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 was immers om het personeelsbestand van de bibliotheek uit te breiden. Dit realiseerde we in april 2016 (lees hier) met de aanwerving van een halftijdse nieuwe bibliotheekassistent waardoor het team van de bib uitbreidde tot 3 man. Op deze manier krijgt de bib meer armslag om niet alleen haar scholenwerking uit te diepen, maar dus ook om een betere dienstverlening aan te bieden naar de lezers toe.

A partir du 7 septembre 2016, la bibliothèque Hertoginnedal aura des nouvelles heures d’ouverture. D’abord, la bibliothèque ouvrira ses portes le mardi après-mardi de 15h à 18h, donc un après-midi de plus. Le mercredi, la bibliothèque sera ouverte à partir de 12h au lieu de 13h. Elle fermera ses porte le mercredi à 18h au lieu de 19h. Le même horaire sera maintenu pour le jeudi et le samedi. Avec cet extension des heures d’ouverture le mardi et le changement de mercredi, la bibliothèque espère de mieux servir les lecteurs. Cette nouvelle horaire sera évalué et, si nécessaire, adapter aux besoins des lecteurs. Voice l’horaire:

 • mardi: 15h-18h00
 • mercredi: 12h-18h
 • jeudi: 15h-18h
 • samedi: 10h-13h

L’openVLD Oudergem est content avec cette nouvelle. En étant membre de SAMEN, l’openVLD Oudergem a jouer un role important dans cet élargissement des heures d’ouvertures de la bibliothèque. C’est une promesse des élections 2012 que SAMEN a tenu. SAMEN a réussi à élargir le nombre de personnel de la bibliothèque en avril 2016 avec la nomination d’un nouveau assistent à temps partiel. Cette nomination permets la bibliothèque non seulement de mieux approfondir la relation avec les écoles, mais aussi d’offrir un meilleur service aux lecteurs, donc l’élargissement des horaires d’ouverture de la bibliothèque est une exemple.

From 7th September 2016 onwards, the library Hertoginnedal will have more opening hours and a new opening schedule. In the first place, the library will be from September onwards open on Tuesday afternoon from 15h till 18h. Secondly, on Wednesday the library will now close at 18h instead of 19h, but it will open its door already at 12 o’clock instead of 13 o’clock. On Thursday and Saturday the same hours as today will apply. With these new opening hours, the library hopes to better serves its readers. The new schedule will be nonetheless evaluated at the end of this year and adjusted if needed. Here is an overview of the new schedule from 7 September 2016 onwards:

 • Tuesday: 15h-18h
 • Wednesday: 12-18h
 • Thursday: 15h-18h
 • Saturday: 10h-13h

The openVLD Oudergem is very happy to have played its role in the extension of the opening hours of the library. It was a promise for the municipal elections in 2012 of SAMEN, of which openVLD Oudergem is a part. By realizing the appointment of a new library assistant in april 2016 by the municipality, SAMEN managed to give the library the necessary resources to not only further deepen the relation between the library and the schools but also to provide more services to the readers, of which the extension of the opening hours is just one example of things to come…

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: