Opening nieuwe gebouwen JH Alleman

De infrastructuur van het jeugdhuis en de chiro-beweging in onze gemeente was de laatste jaren aan het verouderen. Nochtans is een goede infrastructuur belangrijk willen we jongerenbewegingen en jongeren in onze gemeente de kans geven om hun talenten te ontplooien en een aanbod van interessante activiteiten voor hun leeftijdgenoten te laten aanbieden.

22 april was daarom voor Oudergem een heugelijk dag. Die dag  vond de plechtige opening van de nieuwe gebouwen van het Jeugdhuis Alleman en de nieuwe Chiro lokalen plaats. Het Jeugdhuis beschikt nu over een moderne multifunctionele zaal en een ruim vertrek op de verdieping hoger. Bovenop het Jeugdhuis bevinden zich de twee lokalen van de Chiro. Er is ook een lift voorzien voor mensen met beperkte mobiliteit.

Als onderdeel van de herinrichting van de Lutgardissite verhuist JH Alleman van de Emile Steenolaan 6 naar de Zandgroeflaan 2.

Ik hoop alvast dat deze gebouwen tot een levendige dynamiek bij de Oudergemse jeugd zal met zich meebrengen. Alvast felicitaties aan het bestuur van JH Alleman en de Chiro en aan schepen Dirk Hoornaert die vanuit SAMEN mee de kar trok.

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: