Willemsfonds ontdekt Oudergem met Louis Schreyers op 6 september 2015

Op zondag 6 september in de namiddag organiseert het Willemsfonds Zuid-Oost Brussel (Oudergem, Elsene, Etterbeek) samen met de Willemsfondsafdeling Zuid-West (Ukkel) een historische wandeling doorheen het historische Oudergem met de bekende locale historicus Louis Schreyers (auteur van meerdere werken over Oudergem) als gids.

Oudergem groeide in de 20ste eeuw uit van een dorp van zo’n 4000 inwoners tot een heuse gemeente van meer dan 30.000 inwoners. Louis Schreyers neemt ons mee langs de nog overgebleven delen van de oude gemeente met zijn kleine steegjes, maar zal ons ook niet zo bekende maar desalniettemin sappige verhalen en interessante weetjes vertellen over de geschiedenis van Oudergem. Wist u bijvoorbeeld dat Oudergem in het begin van de 20ste eeuw in Brussel bekend stond omwille van zijn wasplaatsen? Of dat de bekende kunstenaar Moeschal er(diegene van het kunstwerk aan de Naamse Poort of aan de autosnelweg bij Groot-Bijgaarden richting kust) woonde en enkele van zijn kunstwerken er gestand staan voor het gemeentehuis? Kortom, u zal Oudergem zeker anders bekijken na deze wandeling!

De wandeling start om 14u. De plaats van afspraak is voor het gebouw van GC Den Dam (Waversesteenweg 1741). Parkeren kan u op de Vorstlaan. Met het openbaar geraakt u er met bus 34, stop Bergoje of met metro lijn 5, halte Hermann-Debroux.

De deelname aan de wandeling is gratis, maar u moet zich wel eerst inschrijven. Dit doet u bij Wim Vanobberghen via vanobberghenwim@gmail.com of 0473.47.13.10

Een verdwenen stuk Oudergem aan de Visserijlaan (bron: www.urba.be)

Een verdwenen stuk Oudergem aan de Visserijlaan (bron: http://www.urba.be)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: