All1: een belangenvereniging voor alleenwonenden

In Brussel is bijna 1 op de 2 huishoudens alleenstaand. In Oudergem is ook een belangrijk deel van de bevolking alleenstaand. Volgens cijfers van het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) bestaan op een totaal van zo’n 15000 private huishoudens ongeveer 6000 huishoudens uit alleenstaande mannen of vrouwen. Daaronder rekenen we nog niet moeders of vaders die er alleen voor staan om hun kinderen op te voeden. De enige cijfers die ik vond bij het BISA dateren uit 2008. Tot deze categorie zouden zo’n 1200 huishoudens behoren. Hoewel met andere woorden de realiteit zo is dat alleenstaanden (zowel huishoudens zonder kinderen of vaders/moeders met kinderen) een belangrijk deel van de Oudergemse en Brusselse bevolking uitmaken, is een deel van onze wetgeving nog altijd niet aangepast aan deze situatie. Brussels parlementslid Carla Dejonghe (open VLD) uit Sint-Pieters-Woluwe lanceerde daarom de belangenvereniging All1 die enerzijds streeft naar een neutrale wetgeving doormiddel van een ‘single-proef’, maar anderzijds ook de bewustwording in bredere maatschappelijke, academische en politieke kringen rond de problematiek wil vergroten. Dit lijkt mij een noodzakelijk iniatiatief. Ik verwijs je daarom graag door naar de website all1.be om meer informatie hierover te vinden of neem gerust contact op met Carla Dejonghe, all1 of mij mocht je vragen hebben.

http://deredactie.be/permalink/1.2368538

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: