Destination Bxl

Als hoofdstad van de Europese Unie en vestigingsplaats van allerlei internationale instellingen, organisaties, bedrijven, NGO’s en onderzoekscentra leeft er vandaag een heel diverse internationale gemeenschap in onze hoofdstad, in het bijzonder in de Zuid-Oost kant van Brussel waartoe Oudergem behoort. Het leek ons als liberalen uit deze gemeenten daarom tijd om deze zogenaamde ‘expats’ eens zelf aan het woord te laten in onze liberale nieuwsbrief Blauw. Wat vinden zij van hun gemeente? Wat denken ze over de Belgen? Klopt het verhaal van de ‘Europese bubbel’ wel? En hoe organiseren zij hun dagelijks leven? Vaak verrassende getuigenissen die de gangbare clichés doorbreken. Lees meer via de link onderaan het bericht.

As capital of the European Union and seat of many international institutions, companies, firms, NGO’s and research centers, Brussels has over the years attracted a large international community of people coming from all angles of the globe to work and live in the city, especially in the South-East part of the Brussels Capital Region. As open-VLD we decided to focus on the daily life of these expats living in Oudergem, Etterbeek and the 2 Woluwes the floor and interviewed some of them. Interesting testimonies are the result, leading to rethink some of the common held clichés such as the ‘European Bubble’. Find out more via the link at the end of this post.

Bruxelles comme capital de l’UE et siège de beaucoup d’organisations internationales attire beaucoup de gens venant de tous les coins du monde pour y travailler et y vivre. C’est surtout le cas pour les communes d’Etterbeek, d’Auderghem et les deux Woluwés. Les sections de l’openVLD de ces 4 communes ont décidé de consacrer l’édition de leur newletter Blauw à ces “expats”. Pour chaque commune, des Européens témoignent de leur vie quotidien à Bruxelles et dans leur commune. Des histoires très intéressantes qui nous ouvrent des perspectives au-delà des clichés. Rencontrez vos voisins Européens en cliquant sur le lien en-dessous.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: