Willemsfonds bezoekt verbrandingsoven Brussel Energie op 29 april

De nieuwe editie van Kortweg Flash van het Willemsfonds Brussel Hoofdstedelijk Gewest rolde zonet van de persen. Digitaal kan u hem lezen op de website van het Willemsfonds Brussel. De afdeling Brussel Zuid-Oost (gemeentes Oudergem, Elsene, Watermaal-Bosvoorde) bezoekt op woensdag 29.04 om 14u de verbrandingsoven met energievalorisatie van Brussel-Energie. De verbrandingsoven van Brussel Energie zet jaarlijks zo’n 448.000 ton niet-recycleerbaar afval om in elektriciteit, goed voor een jaarlijks verbruik van zo’n 65.000 Brusselse huishoudens. Na een uitleg over de problematiek van de afvalverwerking en de sorteerinstructies, gaan we vervolgens op ontdekking door de site en bezoeken we de installaties.

Indien u wil deelnemen aan dit bezoek, moet u zich inschrijven bij Wim Vanobberghen via vanobberghenwim@gmail.com. Bezoekers moeten wel minstens 14 jaar oud zijn. Het bezoek zelf is gratis, maar het aantal deelnemers beperkt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: