Bezoek expo Lascaux met het Willemsfonds

Op 22 februari om 14u bezoekt Willemsfonds Zuid-Oost Brussel (Oudergem, Bosvoorde, Elsene) de expositie Lascaux in het Jubelpark. De expo vertelt het verhaal van deze fascinerende grot uit het paleolithicum die de bijnaam ‘Sixtijnse kapel van de Prehistorie’ meekreeg omwille van het duizelingwekkend aantal muurschilderingen van dieren: haar toevallige ontdekking in 1940, de manier waarop de mensen uit de prehistorie deze tekeningen vervaardigden alsook de wijze waarop deze mensen leefden. Als klap op de vuurpijl herbergt de tentoonstelling prachtige replica’s van delen van de grot, die vandaag omwille van schimmel en de nood tot preservatie, niet meer toegankelijk is voor het grote publiek. Klinkt dit allemaal interessant en dat maar voor 7 euro ingang (tentoonstelling en gids) ? Aarzel dan niet om je in te schrijven bij Wim Vanobberghen via vanobberghenwim@gmail.com of 0473471310.

2._hall_of_bulls_south_wall

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: