Welkom

Screenshot 2014-04-13 19.30.16Als 300% Brusselaar heb ik een hart voor Oudergem en voor Brussel. Ik ondersteun daarom de openVLD Brussel bij de verkiezingen van 25 mei 2014 en ben 15de kandidaat op de openVLD lijst voor het Brussels Parlement, getrokken door huidig Brussels minister Guy Vanhengel. In Oudergem is de openVLD-afdeling, waar ik voorzitter van ben, sterk actief in de gemeente binnen de eenheidslijst SAMEN, waarmee we op anderhalf jaar tijd al enkele mooie resultaten kunnen neerleggen (Vlaamse schepen na 36 jaar, instap decreet lokaal cultuurbeleid, meer middelen voor werking van gemeenschapscentrum). Mijn dynamisme en inzet in mijn gemeente wil ik nu naar het Brussels Gewest doortrekken. Ik hoop dat u mij hierbij wenst te steunen: uw voorkeurstem en vertrouwen krijgen bij de stembusgang op 25 mei zou voor mij een hele eer zijn. U kan mijn site verder ontdekken voor meer gedetailleerde informatie, maar hieronder leest u al in het kort wie ik ben en wat, binnen het open VLD Brussel programma, mijn specifieke actiepunten zijn voor de volgende legislatuur voor het Brussels Gewest:

Screenshot 2014-04-26 10.43.43Het volledige verkiezingsprogramma van mijn partij voor Brussel en de Brusselaars kan u lezen door op het bestand hieronder te klikken: verkiezingsprogramma2014_openvldbrussel

De openVLD Brussel is een dynamische ploeg en toonde de afgelopen jaren veel inzet in de diverse parlementen en de Brusselse regering. Een kleine greep uit de realisaties van de afgelopen jaren die gezien mogen worden :

  • Minister Vanhengel slaagde erin om in moeilijke financiële tijden en zonder belastingverhoging een strak budgettair beleid te voeren met een budget in evenwicht in 2014. Het Brussels Gewest was hierdoor de beste leerling van de Belgische klas.
  • Minister Vanhengel realiseerde de afschaffing van de successierechten op de gezinswoning van de langstlevende partner. Geen ‘verdriettaks’ meer waardoor vaak weduwnaars of weduwes hun woning moesten verkopen na het overlijden van hun partner.
  • De beslissing tot bouw van de nieuwe metrolijn van Brussel Noord naar Schaarbeek. Een betere mobiliteit en openbaar vervoer voor een belangrijke en  dicht bevolkte regio uit ons gewest.
  • Een herfinanciering van het Brussels Gewest zodat Brussel over meer correcte middelen beschikt om haar taken uit te voeren.
  • Brussels parlementslid Carla Dejonghe pleitte als een van de eerste sinds 2010 om een wooncheque als alternatief aan te bieden voor de bedrijfswagen. Dit zal onder andere de stad aantrekkelijker en leefbaarder maken. Dergelijk denken wordt vandaag meer en meer opgepikt.
  • De renovatie van de gang van het Centraal Station, onder impuls van Brussels parlementslid Carla Dejonghe. Zij was ook een van de voorvechters van de metropoortjes, die leiden tot minder zwart rijden en minder vandalisme.

Kortom, de diverse kopstukken voor openVLD Brussel die het belang van Brussel voor Brusselaars en Belgen in het Brussels, Vlaams, Federaal en Europees parlement zullen verdedigen, zijn echt ‘Be Brussels. Zij zullen u eveneens dankbaar zijn voor uw vertrouwen en voorkeurstem ten einde hun werk voor een beter werkend en kwalitatiever Brussel na 25 mei verder te kunnen zetten.

Onze sterkhouders in Brussel en Europa. Uw stem meer dan waard

%d bloggers liken dit: